Afbeelding

Brief 'Onze jeugd is meer waard!' PvdA-raadslid Alblasserdam aan minister Hugo de Jonge

Algemeen 180 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In een brief aan minister Hugo de Jonge uit het Alblasserdamse PvdA-raadslid René Zonnebeld zijn zorgen over de toenemende tekorten in de jeugdzorg. Hij schreef de vorige week verstuurde brief samen met Marjolein Senden, PvdA-raadslid in de gemeente Eindhoven.

In het schrijven dringen de twee raadsleden er bij de minister op aan om op zo kort mogelijke termijn meer geld te steken in jeugdzorg. De al toegezegde bedragen zijn wat hen betreft 'volstrekt ontoereikend'. In de brief komt daarnaast naar voren dat de minister begin november het stelsel wil wijzigen om kwetsbare kinderen de zorg te geven die ze nodig hebben.

'Goed dat het kabinet dit nu inziet', stellen René Zonnebeld en Marjolein Senden. 'Tegelijkertijd duren beloofde stappen in de goede richting te lang, laat het kabinet de marktwerking ongemoeid, blijft de bureaucratie onverminderd groot en moet er voor het opbouwen van een goede kwalitatieve jeugdzorg echt meer geld bij. Zoals u zelf aangeeft is het nu de tijd voor rust, orde en regelmaat in de jeugdzorg. Beste minister, om dit daadwerkelijk te realiseren hebben we meer geld nodig.'

Innovaties
De problematiek geldt niet alleen voor een stad als Eindhoven, brengt Zonnebeld in de brief naar voren: 'Ook de afdeling PvdA Alblasserdam is van mening dat er meer geld moet komen naar die jeugd die het daadwerkelijk nodig heeft. Want ook in Alblasserdam is de nood hoog ondanks de creatieve ideeën en innovaties die we doorvoeren waarvan we weten dat het rendement pas op langere termijn wordt terugverdiend.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden