Afbeelding

Wiekslag presteert uitstekend bij regiokampioenschappen

Sportt 178 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De zwemmers van Wiekslag uit Alblasserdam hebben in het afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens de regiokampioenschappen.

De eerste regio kampioenschappen West vonden plaats in het Hofbad in Den Haag. De Regio West is één van de sterkste zwemregio's van het land. Je plaatsen voor dit kampioenschap is al heel bijzonder. Dit was 15 Wiekslag zwemmers gelukt.

Bijna alle zwemmers wisten te pieken op dit kampioenschap en behaalden één of meerdere persoonlijke records.

Uitzonderlijk waren de prestaties van Dide Provily die twee medailles wist te behalen op dit eerste weekend van de regio kampioenschappen. Zij behaalde goud op de 200m vlinderslag in een tijd van 3.03.73 en zilver op de 800m vrije slag in een tijd van 10.50.65.

Een aantal andere zwemmers wisten zich heel knap in de top 10 te zwemmen. Isabel Scheepbouwer behaalde een vierde plek op zowel de 50m rugslag als de 100m rugslag en werd ook nog zevende op de 800m vrije slag. Wendy ten Wolde werd vierde op de 100m wisselslag, vijfde op de 200m vlinderslag en zevende op de 200 vrije slag. Sophie Buurman behaalde op de 50m rugslag en de 100m rugslag respectievelijk een zesde en achtste plek. Timo Huizer werd tiende op de 100m vlinderslag.

Verder werden er een aantal heel mooie persoonlijke records gezwommen. Tygo Zweep verbeterde op de 50m vrije slag zijn oude tijd met meer dan 2 seconden, wat heel knap is op zo'n korte afstand. Robin den Ouden, Aaike de Tender, Bart Tuinenburg en Tjomme de Tender verbeterden zich allen met zo'n 10 seconden op de 400m vrije slag. Evi Bol zwom bijna 4 seconden sneller op de 200m wisselslag.  Raphaël Booiman en Pim Romeijn wisten zich met ongeveer een halve seconde te verbeteren op de 50m vrije slag.

Volgend weekend gaan de Wiekslag zwemmers naar de Sportboulevard te Dordrecht voor het tweede weekend van de regiokampioenschappen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden