Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Schakers Pascal winnen topper van Dordrecht

Sport 194 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het eerste team van schaakvereniging Pascal uit Papendrecht speelde zijn derde wedstrijd in regionaal verband tegen Dordrecht 4. Beide team strijden mee in de top voor het kampioenschap in de 2e klasse. Pascal won met 5,5-2,5. 

Pascal ging goed van start. Op het eerste bord speelde Meinte in een mooie koningsaanval de tegenstander naar een zeker mat en bracht de stand op 1-0. 

Bijna tegelijkertijd ging het echter op het derde bord mis. Kees van Meerkerk overkwam zo ongeveer het tegenovergestelde. Zonder iets in te kunnen inbrengen werd het een verliespartij.

Op het zesde bord speelde Jo Pattinama een goede strategische partij maar kon dit niet om zetten in winst en nam genoegen met remise. Zo bleef de wedstrijd in balans.

Robin Bos (bord 8) en Kees Brinkman (bord 4) trokken de zaak in het voordeel van Pascal. Beiden haalden de volle winst binnen. Met 3½-1½ leek het een mooie voorsprong. Maar de drie resterende partijen lieten zien dat de race nog lang niet gelopen was.

Koert Timmermans verloor een heel waardevolle pion en kon verlies niet afwenden. Daarmee steeg de spanning naar een hoogtepunt.

Op het tweede bord vocht Teus Dekker vooral tegen zich zelf maar hield taai stand tegen het overwicht van de tegenstander. Toen deze strategisch niet het beste plan, had profiteerde Teus en sleepte de winst voor hemzelf en het team binnen.   

Op bord 6 had Michael Bijkerk na een prachtig offer de overhand met een geweldige aanval. Grote vraag was of hij met materiaalachterstand de partij kon winnen. In de tijdnoodfase rondde hij heel mooi af en bepaalde de eindcijfers op 5,5-2,5 voor Pascal.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden