Afbeelding

Minioren van ZPC Wiekslag eerste bij Clubmeet

Sport 119 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De minioren van ZPC Wiekslag uit Alblasserdam zijn zaterdag 9 november eerste gewonnen bij de Clubmeet in Dordrecht.

De jaarlijkse clubmeet had dit jaar als thema Olympische Spelen en 18 minioren waren afgereisd in een oranje bobslee met hun trainster, Kirsten, als aanvoerder. Na de grote opkomst met alle 14 teams rond het zwembad kon de wedstrijd beginnen. De prijs voor origineelste uitdossing ging helaas naar een ander team, maar belangrijker: de minioren zwommen met elkaar naar de eerste plaats in het eindklassement.

Er werden deze middag maar liefst 22 persoonlijke records gezwommen, waarbij de jongste zwemster van het team de grootste verbetering liet zien. Isabel Rodriguez verbeterde haar tijd op de 100 meter wisselslag met maar liefst 18,64 seconden naar 2:07,15. Maar ook Rosalie Zonneveld liet een mooie verbetering van 6,56 seconden laten zien op de 50 meter rugslag en Robine Kroon was 6,51 seconden sneller op de 100 meter vrij.

Daarnaast werden er acht medailles verdiend. Ivo Bot, Owen Houdé, Julian Kroon en Floris van der Valk zwommen in de 4 x 50 meter wisselslag naar het goud. Jasmijn zwom naar het goud op de 50 meter vrije slag in 36,88 en 100 meter rugslag in 01:32,56 en de 100 meter schoolslag in 01:42,44 was goed voor het zilver. Ghalil Lodder kreeg een bronzen medaille voor zijn 50 meter schoolslag in 50,08. Jordan Neyhoft zwom op de 50 meter vrije slag in 39,28 naar het brons. Julia Sterk was goed voor het zilver op de 100 meter rugslag in 1:35,38 en Ivo Bot zwom in 1:15,37 op de 100 meter vrije slag naar het brons.

De minioren hebben zich van hun beste kant laten zien en zijn met hun eerste prijs meer dan beloond. Deze uitslag geeft vertrouwen voor het tweede deel van de clubmeet in februari 2020.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden