Afbeelding

Duurzame ontwikkelingsdoelen in begroting van Papendrecht

Algemeen 116 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht stelt zichzelf de komende jaren enkele duurzame ontwikkelingsdoelen, die aansluiten bij de zeventien doelen voor duurzame ontwikkeling door de Verenigde Naties vastgesteld.

Die moeten onder andere een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Verder zijn er in Papendrecht doelen gesteld over gezondheid, recht op goed onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, duurzame productie en consumptie en een leefbare en veilige leefomgeving. Deze doelen komen terug in de begroting voor 2020.

Pieter Paans, wethouder Financiën licht toe:  "We werken aan een Papendrecht dat we met trots door kunnen geven aan een volgende generatie. Juist daarom vinden wij het belangrijk dat deze duurzaamheidsdoelen die draaien om menselijke waarden, in ons beleid tot uiting komen."

Elke maatregel is gekoppeld aan een duurzaam ontwikkelingsdoel. "Voor de inwoners en ondernemers wordt het daardoor overzichtelijk om te zien hoe Papendrecht zich inzet voor een duurzame samenleving", geeft Paans aan. "Duurzaamheid is een belangrijke opdracht voor iedereen." Dit was ook de reden om in het coalitieakkoord de doelen als bruikbaar kader voor de toekomst te introduceren.

De eerste stap is nu gezet. De doelen zijn gekoppeld aan de maatregelen in de begroting en worden vanaf dit jaar gemonitord via het dashboard van www.waarstaatjegemeente.nl.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) zijn hier vertaald naar het niveau van de lokale overheid en worden vergeleken met andere gemeenten. Aan de hand van de actuele stand van zaken kunnen we samen met onze inwoners en ondernemers  actie ondernemen daar waar nodig en de voortgang in de toekomst verder monitoren.

De begroting 2020 kan men nalezen op: www.papendrecht.begrotingsapp.nl. Vanavond (7 november) vanaf 20.00 uur wordt er in de Papendrechtse politiek vergaderd over de begroting voor 2020. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden