CKC Kinderdijk verliest ook vijfde wedstrijd

Algemeen 132 keer gelezen

KINDERDIJK • Korfbalvereniging CKC Kinderdijk verloor zaterdag ook de vijfde wedstrijd.

Fortis uit Oost-Souburgh was deze keer te sterk. Omdat ook CKC Maassluis niet wist te winnen van RWA blijft Kinderdijk staan op de zevende plek.

Ondanks een frisse wind was er ook deze zaterdag weer aardig wat volk langs de kant te zien. Wat betreft de opstelling was er niks veranderd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Binnen een halve minuut na het eerste fluitsignaal lag de eerste bal van Fortis al in de korf. Max Donkervoort maakte gelijk door middel van een '1-hands bal' na een vrije bal.

Gelijk
Na tien minuten spelen was de stand 1-3. Lotte van de Lustgraaf zorgde ervoor dat halverwege de eerste helft de stand weer gelijk getrokken was door een korte kans en een afstandsschot te verzilveren. 3-3. Hierna scoorde Fortis weer en zorgde Amanda Temmer weer voor de gelijkmaker.

Tot aan de rust scoorde Kinderdijk echter niet meer en Fortis nog drie keer waardoor de stand 4-7 was.

Snelle score
Na rust zorgde een verkeerde ingooi van Kinderdijkse kant voor een snelle score van Fortis. 4-8. Een halve minuut later wist Kinderdijk ook een punt te maken door een strafworp van Max Donkervoort. Direct na de 6-10 van Martijn Kreuk was er de eerste wissel in de hoop dat dat iets uit kon maken. Hierna volgden er nog een paar wissels, maar dat mocht niet meer baten.

Ondanks wederom een strafworp voor Kinderdijk negen minuten voor tijd ging Fortis er met de winst vandoor. Mede door het missen van de vele kansen en de weinige rebounds in de aanval verloor Kinderdijk deze wedstrijd. Eindstand 8-15. Scores deze wedstrijd waren van: Max Donkervoort 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Martijn Kreuk, Amanda Temmer en Daan de Vrieze 1x.

De eerstvolgende wedstrijd en tevens laatste wedstrijd deze veldcompetitie is zaterdag 26 oktober tegen KCR uit Ridderkerk. Deze wordt gespeeld op sportpark Reijerpark in Ridderkerk en start om 16:00 uur.