Dames 1 Smash '66 wint twee competitiewedstrijden, verliest bekerduels

Algemeen 139 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dames 1 van volleybalvereniging Smash '66 uit Alblasserdam speelde afgelopen week twee competitiewedstrijden, op woensdag en vrijdag; op zaterdag moesten de dames aantreden voor de regionale bekerwedstrijden.

Woensdagavond werd gespeeld tegen VV Stevo uit Zuiddorpe. Ook dit team stond in de top 3 van de poule, dus het zou de eerste echte krachtmeting worden voor de dames uit Alblasserdam. De strijd ging dan ook iedere set gelijk op en het werd het een spannende wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams.

Onmogelijke ballen werden aan beide kanten van de grond gehaald en daardoor werden er lange rally's gespeeld. Hoewel Smash iedere set met een flinke achterstand begon, wisten de dames van Smash'66 het gaatje steeds weer dicht te maken, de voorsprong te pakken en drie van de vier sets te winnen.

Zuvo
Vrijdagavond speelden de volleybalsters uit Alblasserdam een wedstrijd tegen Zuvo uit Zundert. Er zat veel minder energie in de wedstrijd dan de wedstrijd van woensdag. Ook deze avond kwam Smash in de beginfase van iedere set op een achterstand te staan en pas halverwege de set ging het draaien aan de kant van de Alblasserdamsen.

Kwalitatief was deze wedstrijd veel minder dan de wedstrijd van woensdag. Toch werd deze wedstrijd met 4-0 gewonnen en pakt Smash de koppositie in de promotieklasse B.

Bekercompetitie
Zaterdag stonden dan nog de bekerduels op het programma. De regionale bekerwedstrijden werden georganiseerd door Smash '66 en vonden plaats in sportcentrum Blokweer. Smash speelde twee sets tegen twee teams, namelijk tegen Fusion (promotieklasse A) uit Rotterdam en De Moriaan Symmachia (Derde Divisie) uit Roosendaal. Ondanks dat Smash thuisvoordeel had, gingen beide wedstrijden verloren en gaan de dames niet verder in de regionale bekercompetitie.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08