Afbeelding

Basketballers Klipperstars uitgeschakeld in beker

Algemeen 238 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketbalmannen van Klipperstars werden vrijdag uitgeschakeld in de competitie om de landelijke beker. Het team uit Nieuw-Lekkerland verloor van Basketbal Academie Limburg.

Vrijdagavond 18 oktober reisde de 'Jaleco' formatie af naar Weert voor een confrontatie met Basketbal Academie Limburg. De Academie van Limburg was geen onbekende voor de Lekkerlanders. In de voorronde van de beker was er namelijk ook al een ontmoeting tussen beide, waar Weert toen aan het langste eind trok.

De eerste periode ging nog vrijwel gelijk op. Klipperstars pakte zelfs even brutaal de voorsprong met 4-8. Daarna was het BAL wat de leiding in handen nam en 11 punten op rij scoorde. Een score van Klipperstars bracht de eindstand van dat kwart op het bord: 15-10. In het tweede kwart werden de kwaliteiten van de Limburgers steeds duidelijker. Er was enorm veel moeite om de omschakeling bij te houden en al snel werd er een ruime voorsprong gepakt door BAL. Ruststand 38-19.

De tweede helft was voor de Lekkerlanders met name gericht om het eigen spel te blijven spelen en de manier van verdedigen van Weert proberen te lezen. Blij vlagen lukte dat aardig, waardoor Klipperstars tot een aantal mooie scores kwam.Het offensief van BAL was echter ook losgekomen waardoor het gat niet kleiner werd. Na een derde kwartstand van 63-37 waren de Lekkerlanders in het vierde kwart leeg gestreden. Eindstand 87-45. Topscorers: Dion Flach (14 punten) en Timon Huisman (12 punten).

Zaterdag 26 oktober speelt Klipperstars in de competitie tegen laagvlieger Zoebas tegen. Zoebas wist nog niet te winnen dit seizoen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden