Klipperstars door het oog van de naald in Delft

Sport 269 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland hebben zaterdag nipt met 62-63 gewonnen van DAS, de ongeslagen nummer twee op de ranglijst.

Vooraf stond Klipperstars vijfde met twee winst- en twee verliespartijen. Na een rommelig begin van het eerste kwart wist Klipperstars goed aan te haken. DAS had vooral moeite met de manier van verdedigen van de Lekkerlanders en Klipperstars wist zelf ook niet altijd even makkelijk het netje te vinden. Na het eerste kwart was er wel een kleine voorsprong van 14-17.

Aan het begin van het tweede kwart liep Klipperstars langzaam verder uit. Het beloonde zichzelf alleen niet door van de vrijeworplijn afstand te nemen waardoor de stand maar 17-22 was. Vervolgens was het weer de beurt aan DAS. Het maakte de laatste 5 punten van het kwart. Daardoor ging Klipperstars met de minieme achterstand van 1 punt de rust in.

In de kleedkamer werden de afspraken nog maar eens op een rijtje gezet en met name gefocust dat in de aanval de balrotatie hoog moest zijn wilde we het de tegenstander lastig maken. De tweede helft werd eigenlijk in zijn geheel beter gespeeld. Echter was er in het derde kwart wel één groot nadeel dat er simpelweg amper werd gescoord door de Lekkerlanders. Keer op keer kwam het vrij onder de basket of nam het open schoten, maar er leek een deksel op de ring te zitten. Daarentegen was dat bij DAS niet het geval wat rustig doorging met scoren.

Aan het begin van het vierde kwart stond er een 54-41 tussenstand op het bord en even leek het een hele lastige avond te gaan worden. Vanaf dat moment verdween de deksel echter van de ring voor Klipperstars en wist het in korte tijd 8 punten op rij te scoren.

DAS had daar geen punten tegenover en met nog 5 minuten te spelen stond het 54-49 en was de wedstrijd weer volledig opengebroken. Puntje bij puntje wist Klipperstars dichterbij te komen, DAS wist alleen nog door middel van één speler tot scoren te komen en dat was te weinig om weer uit te lopen.

Met nog zo'n 25 seconden op de klok stond het 62-62 en was Klipperstars niet voor de eerste keer dit seizoen weer in een enorm spannende situatie beland. Een aanval naar de basket leidde tot een fout van DAS waardoor Klipperstars mocht aanleggen vanaf de vrijeworplijn.

Er werd eenmaal gescoord maar bij de tweede misser pakte Klipperstars de rebound. Hierdoor moest DAS wederom een fout maken om de tijd te stoppen. Klipperstars beloonde zichzelf echter niet door beide vrijeworpen te missen. DAS had nog 9 seconden voor een aanval en wist zowaar nog een speler compleet vrij te spelen op de driepunterlijn. Op het geluid van de zoemer werd het schot gelost en iedereen hield zijn of haar adem in. Gelukkig voor de Lekkerlanders was het schot mis en wist Klipperstars zich van een 13 punten achterstand terug te knokken naar een overwinning van 1 punt.

Complimenten voor de strijdlust van de Lekkerlanders. Hierdoor verloor DAS zijn eerste wedstrijd en ligt de strijd voor de tweede plek weer helemaal open.

Topscorers: Sem Janse (17 punten), Ricardo 't Hoen (14 punten) en Timon Huisman (10 punten).