Afbeelding

Open dag moskee en Turkse vereniging

Algemeen 419 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Islamitische Stichting Yunus Emre Moskee en de  Turkse cultureel Vereniging Alblasserdam organiseren op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur een open dag.

Tijdens de open dag kunnen de bezoekers de moskee van binnen bekijken en informatie inwinnen over de Islam en de Yunus Emre moskee in Alblasserdam. Tijdens de rondleiding door de moskee kunnen vragen gesteld worden en foto's gemaakt worden. Verder zijn er video's te bekijken over de Islam en de moskee.

Yunus Emre Moskee
De Yunus Emre Moskee bevindt zich al ruim 25 jaar aan de Anjerstraat 2 in Alblasserdam. De gemeenschap doet er alles aan om gemeenschappen met elkaar in verbinding te brengen en verbonden te houden. "Met het ene oog kijken wij naar de unanieme kennisbronnen van de Islam en met het andere oog naar de praktijk van alledag in de Nederlandse samenleving", aldus voorzitter Orhan Yilmaz van de islamitische stichting.

Er zijn voor gasten gratis Turkse thee of koffie en lekkernijen. Daarnaast wordt in de lokaal naast de moskee verse Lahmacun, een Turkse pizza, gebakken door de vrouwen. Deze kan men voor een prijsje kopen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 11 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden