Afbeelding

Veel activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid in Alblasserdam

Algemeen 350 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober wordt in Alblasserdam extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid.

Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert deze week verschillende activiteiten in het Damdorp waarbij ontmoeting en informatie centraal staan. Een extra activiteit vindt plaats op 31 oktober. Dan organiseert de SWA in samenwerking met Albert Heijn de 'Langste eettafel' van Alblasserdam.

Tijdens de 55+Beurs op dinsdag 1 oktober in Landvast gaat de SWA tussen 14.00 en 15.0 uur dieper in op feiten en fabels rondom eenzaamheid. Daarnaast wordt stilgestaan bij wat we in Alblasserdam samen kunnen doen om de stilte te doorbreken. Wensen en ideeën zijn welkom.

Op woensdag 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur is er een deur-aan-deur actie in de Vogelbuurt. De SWA komt naar wijk Kinderdijk om met bewoners in gesprek te gaan. Vorig jaar werd deze actie positief ontvangen en werden mooie gesprekken gevoerd. Daarom geeft de SWA hier graag een vervolg aan.

Donderdag 3 oktober van 13.30 tot 16.00 uur is er een filmmiddag in MFC Maasplein. Na ontvangst met koffie en wat lekkers zal de film 'Goede buren' vertoond worden. De film volgt twee Rotterdamse vrijwilligers, Ada en Wilma. Samen leggen zij huisbezoeken af op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. De kijker maakt ook kennis met Jan (81) die al zeven jaar nauwelijks zijn huis heeft verlaten en Til (85) die elk aanbod van ondersteuning weigert. Na de film is er ruimte voor een nagesprek en het ophalen van ideeën.

Dinsdag 8 oktober van 09.00 tot 11.00 uur is er een ontmoetingsontbijt in de bibliotheek. Dan gaat de SWA graag met Alblasserdammers in gesprek over eenzaamheid.

Donderdag 31 oktober van 12.00 tot 14.00 uur is de 'Langste eettafel' van Alblasserdam. Zo'n 100 gasten zijn welkom om samen te komen lunchen in het Makado-Center. Samen willen we de langste eettafel van Alblasserdam vormen. Mensen ontmoeten kan een manier zijn om eenzaamheid te doorbreken.

Gratis
Alle activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid zijn gratis te bezoeken. Het is voor de filmmiddag, het ontmoetingsontbijt en de langste eettafel wel noodzakelijk om aan te melden. Voor alle activiteiten geldt vol-is-vol. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kan men contact opnemen met: Stichting Welzijn Alblasserdam, 078-2021220 of m.kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden