• Het Palet vierde de vijfde School op Seef.
• Het Palet vierde de vijfde School op Seef. Foto: Karin de Paauw

Het Palet vijfde keer op rij School op Seef

Algemeen 397 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Woensdag 18 september was een heuglijke dag voor IKC Het Palet. Voor de vijfde maal op rij kregen zij het School op Seef label uitgereikt.

Wethouder Dorien Zandvliet mocht dit certificaat, namens School op Seef overhandigen aan Gerda Kazen, leerkracht van het Palet en al jaren de drijvende kracht achter dit programma. Dit doet zij samen met de verkeerswerkgroep, die bestaat uit een aantal zeer enthousiaste ouders én oma. Voorafgaand aan de uitreiking werd de wethouder geïnterviewd door twee kinderen uit groep 8.  Tevens was er deze dag een praktijk dag voor de groepen 3, 4 en 5. Op verschillende plaatsen rond de school werkten zij aan hun fietsvaardigheid. De kinderen kregen namens School op Seef een heerlijke kaasstengel en een bellenblaas of sleutelhanger.

School op Seef?is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. 

Deze week is ook de Schoolbrengweek, waarin ouders gevraagd wordt zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te komen. Een aantal leerlingen van groep 8, bracht samen de werkgroep, de laatste weken het haal en breng gedrag van ouders en kinderen in kaart. De resultaten tot nu toe zijn verrassend positief te noemen: Het autoverkeer rondom de school (als de school begint en eindigt) is in deze week met 80% afgenomen. Kinderen en ouders staken veel veiliger de weg over en de fietsenrekken stonden vol. Het aantal leerlingen dat lopend naar school kwam is met 60% toegenomen en het aantal leerlingen op de fiets naar school nam met 70% toe. "Nu hopen dat we deze trend voort kunnen zetten!", aldus de school.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden