• De Fatimaparochie van Alblasserdam.
• De Fatimaparochie van Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Hersteld Hervormde Gemeente Alblasserdam wil Rooms-katholieke kerk kopen

Algemeen 1.353 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Hersteld Hervormde Gemeente Alblasserdam is in onderhandeling met de eigenaren van de leegstaande Rooms-katholieke Fatimakerk in Alblasserdam om deze te kopen.

Dat meldt wethouder Arjan Kraijo. De HHG Alblasserdam diende bij het gemeentebestuur een principeverzoek in om aan de vertreklocatie, 'De Schuur' aan de Merwedeweg, een woonbestemming te verlenen. "Daarmee willen zij de verhuizing mede financieel mogelijk maken", stelt Kraijo.

Daarnaast vroeg de kerkelijke gemeente of op de groenstrook bij de Rooms-katholieke kerk een woning gebouwd mag worden. "Op beide principeverzoeken hebben we als college positief gereageerd. Wat betreft de locatie aan de Merwedeweg: we hebben als voorwaarde gesteld dat de nieuwbouw past binnen de historische uitstraling van die buurt."

De Fatimakerk is al vanaf 2016 niet meer in gebruik. De Hersteld Hervormde Gemeente Alblasserdam groeit en was al langer op zoek naar een ander omkomen om het stijgende aantal kerkgangers op te kunnen vangen. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden