Afbeelding

CDA wil gevolgen stikstofuitspraak voor Molenlanden weten

Algemeen 116 keer gelezen

MOLENLANDEN • De CDA-fractie van Molenlanden is benieuwd naar de gevolgen van de stikstofuitspraak van de Raad van State voor bouwprojecten in de gemeente Molenlanden.

Op 29 mei heeft de Raad van State geoordeeld dat de programmatische aanpak stikstof (PAS) niet langer als basis mag worden gebruikt voor vergunningverlening. De PAS gaf toestemming vooruitlopend op toekomstige gevolgen door stikstofuitstoot voor Natura2000 gebieden. Op 5 september meldde NRC dat naar schatting 18.000 projecten zijn getroffen door deze uitspraak.

"Welk effect heeft de uitspraak op de voortgang van bouwprojecten in de gemeente Molenlanden?", vraagt het CDA van Molenlanden aan het gemeentebestuur. "Lopen projecten vertraging op?"

De partij wil weten waar eventuele strubbelingen zijn en welk effect de uitspraak van de Raad van State heeft op de gemeentelijke inkomsten en daarmee op de begroting van 2020 door mogelijk dalende leges-inkomsten.

Ook is het CDA benieuwd naar de effecten van de uitspraak op de ontwikkelingsmogelijkheden en bedrijfsvoering van agrarische bedrijven. Ook de verbredingsplannen van de A27 en de A15 worden erbij gehaald. Mogelijk heeft de uitspraak van de rechter ook hierop invloed.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden