• Het nieuwe onderkomen van de Kledingbank Alblasserdam.
• Het nieuwe onderkomen van de Kledingbank Alblasserdam.

Kledingbank kan verder dankzij steun gemeente

Algemeen 228 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Kledingbank van Alblasserdam is uit de financiële zorgen dankzij onder meer een bijdrage van de gemeente Alblasserdam.

De verhuizing naar de voormalige fysiopraktijk van de heer De Lange aan de Randweg bracht de nodige kosten met zich mee, niet alleen voor de huur maar ook om de inrichting op peil te brengen. "Gelukkig hebben we steun gekregen van enkele bedrijven, een kerkelijke instantie en intussen ook van de gemeente Alblasserdam", meldt voorzitter Wim Vos van de Kledingbank.

"De gemeente heeft ons eenmalig het gevraagde bedrag wegens de verhuizing toegezegd en vanuit de waarderingssubsidie kunnen we de jaarlijkse huur bekostigen. Daar zijn we erg dankbaar voor!"

Daarmee is een einde gekomen aan alle onzekerheid, zowel bij de vrijwilligers als ook bij de cliënten van de Kledingbank.

De Kledingbank van Alblasserdam heeft de beschikking over een functionele ruimte en mooie kleding waar veel mensen mee geholpen zijn. Wim Vos: "Voedsel en kleding zijn twee elementaire basisvoorzieningen voor elk mens. Daar willen en kunnen wij als Kledingbank een bijdrage aan leveren."

Alle gezinnen en mensen die het financieel heel moeilijk hebben zijn elke woensdagmiddag welkom tussen 14.00 en 16.00 uur bij de Kledingbank van Alblasserdam.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden