Afbeelding
Foto: Culturele Raad Papendrecht

Lionsclub trakteert op workshop gedichten maken

Algemeen 114 keer gelezen

PAPENDRECHT • Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, bekend van het project `Dichter Bij de Polder', won in 2019 de eerste Cultuurprijs van de Culturele Raad Papendrecht. Om dit te vieren organiseert de Lionsclub een gedichtenworkshop voor jongeren en volwassenen op zaterdag 21 september, van 10.00 tot 13.00 uur. Deze workshop wordt gratis aangeboden.

De vermaarde Amsterdamse dichter Jos van Hest ontvangt deelnemers graag in de bibliotheek van Papendrecht. Jos van Hest is dichter voor kinderen en volwassenen, presentator van poëzieprogramma's, geeft workshops poëzie schrijven aan kinderen, jongeren en volwassenen, is redacteur en stimulator van beginnende dichters en initiatiefnemer van de poëzievoordracht op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam. En hij werkt al jaren mee aan 'Dichter bij de Polder', een bijzonder project van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. Een hele serie prachtige boekjes met gedichten van kinderen is daarvan het resultaat. Zijn eigen gedichten zijn licht van toon, maar op een magische manier is er altijd een vertelling, een gedachte of bespiegeling in verborgen.

Na een introductie gaan deelnemers samen naar de beeldenboulevard om zich daar te laten inspireren. Met Jos van Hest als leermeester verzamelt men indrukken en woorden Met de verzamelde indrukken gaat men weer terug naar de bibliotheek om een gedicht te maken. Voor 13.00 uur heeft iedereen een prachtig gedicht gemaakt. Alle gedichten worden verzameld in een bundeltje, dat de deelnemers ontvangen. Deze bundel wordt uitgegeven door Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, wordt opgenomen in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en is te koop bij de boekhandel en te leen in de bibliotheek in Papendrecht. Ook zijn alle gedichten als poster in de bibliotheek te zien.

Opgeven kan per email bij janpieterbal@gmail.com. Het maximum aantal deelnemers is dertig personen. De ingeschreven personen krijgen nader bericht. Deelnemers kunnen hun gemaakte gedicht ook insturen om mee te doen met het evenement 'Beelden Verbeeld'. De finalemiddag daarvan is op 12 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur bij restaurant De Ertepeller.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 19 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden