• Soli Deo Gloria speelt een belangrijke rol tijdens Open Monumentendag.
• Soli Deo Gloria speelt een belangrijke rol tijdens Open Monumentendag. Foto: Bert Bons

Foto's, muziek, film en vertier op Open Monumentendag

Algemeen 221 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) haakt in op het thema van Open Monumentendag, die dit jaar op zaterdag 14 september plaatsvindt.

Voor 2019 is dit 'Plekken van plezier'. Die dag wordt in Cultureel Centrum Landvast om 10:00 uur een fototentoonstelling geopend met als onderwerpen '120 jaar Soli Deo Gloria' en 'Plekken van plezier in Alblasserdam'. De expositie blijft tot 11 oktober in Landvast. Daarna verhuizen de twaalf borden naar Bibliotheek AanZet aan de Ieplaan.

Vanaf 10:30 uur verzorgt het fanfarekorps van de christelijke muziekvereniging een optreden op het bordes van Landvast. Er worden licht klassieke werken gespeeld, maar ook een aantal eigentijdse nummers. Iedereen is welkom om te komen luisteren. Om 11:00 uur start in de bioscoop de vertoning van de film Fanfare van Bert Haanstra. Wie geïnteresseerd is de geschiedenis van het Damdorp kan in de andere zaal de dvd Alblasserdam in 1953 en 1954 bekijken. Beide voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Onderdelen van Soli Deo Gloria verzorgen gedurende de hele dag optredens in het centrum van Alblasserdam. 's Middags zorgt feestorkest De Vrolijke Noot voor een extra stukje gezelligheid in het winkelgebied tussen het Makado Center en Landvast. Voor de  kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar staan er op het Raadhuisplein van 11:00 tot 16:00 uur verschillende nostalgische attracties, waaronder een draaimolen en een zweefmolentje. Op het springkussen mogen ook de grotere kinderen zich vermaken. Alle kids hebben gratis toegang tot de minikermis. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden