• Ilse en Anton met het bestuur van Budocentrum Sliedrecht.
• Ilse en Anton met het bestuur van Budocentrum Sliedrecht. Foto: A.Rooswinkel

Ilse van der Hoeven uit Alblasserdam eerste niet-Japanse ter wereld met de 3e dan Daito Ryu

Sport 1.437 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ilse van der Hhoeven uit Alblasserdam is deze week geslaagd voor de 3e dan Daito Ryu in Tokyo. Ilse Verhoeven is nu de eerste niet-Japanse ter wereld die dit gehaald heeft.

Streekgenoot en trainingspartner Anton Barendregt uit Zwijndrecht is geslaagd voor de 4de dan Daito Ryu in Tokyo.

Beide hebben het examen afgelegd met Katsuyuki Kondo, Masayuki Kondo, Sumie Hasagawa en Uragami als examencommissie. Dit was een examencommissie op volle oorlogssterkte. Daarnaast waren ook hoogwaardigheidsbekleders aanwezig uit de Budowereld. Katsuyuki Kondo maakt deel uit van de commissie cultureel erfgoed martiale kunsten, aangesteld door de regering in Japan. Daito Ryu is het fundament en de oorsprong van de verschillende vormen van Budo.

Ilse heeft nu dus 3 dan Daito Ryu, 3de Dan Aikido (JBN-NCA), 2de dan Katori Shinto Ryu (M.Floquet en F.Floquet). Tevens is ze Aikido-leraar A JBN-NCA.  Met haar trainingspartner Anton heeft Ilse de demonstratie gedaan in Tokyo.

Anton en Ilse getroosten zich de nodige opofferingen in tijd en financiën om de kennis te vergaren in Japan en deze kennis door te geven aan haar leerlingen van Budocentrum Sliedrecht. Ilse en Anton krijgen les uit de eerste hand zodat de lesstof zo zuiver mogelijk wordt aangedragen. Anton en nu ook Ilse  is toegestaan door Kondoles te geven in Japan, wat zeer uitzonderlijk is in Japan.

Tijdens een stage op Malta werd Ilse al getest voor het examen door Kondo. Dit gebeurde onder meer met onverhoedse aanvallen, waar zij met glans zich tegen verweerde. 

• Ilse Verhoeven.
• Ilse Verhoeven.
• Ilse Verhoeven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden