Afbeelding
Foto: Peter Stam

Hond breekt los en valt biggetje aan

Algemeen 440 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een losgebroken hond in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam heeft zaterdag 3 augustus een biggetje van drie maanden oud aangevallen. De big werd flink te grazen genomen en liep meerdere diepe bijtwonden op.

Gegil
Het bijtincident gebeurde even voor 12.00 uur in de Blokmakersstraat in Alblasserdam. Buurtbewoners hoorden ineens hard gegil uit één van de achtertuinen komen. Vanuit de hele buurt kwamen mensen naar buiten. Al snel bleek dat er een hond was losgebroken, door een heg heen was gedrongen en zo bij een loslopend varkentje in een achtertuin uit was gekomen. "Het gegil ging door merg en been. Het was verschrikkelijk om aan te horen," vertelt één van de buurtbewoonsters.

Openwrikken
Omdat de hond door bleef bijten en niet van plan leek te zijn om het biggetje weer te laten gaan, liepen twee buurtbewoners op de hond en de big af. De hond werd diverse keren geslagen met een stok, maar liet niet los. Uiteindelijk kon biggetje 'Bifi' worden gered, nadat de buurmannen een stok tussen de kaken van de hond hadden gestoken en de kaak open hadden gewrikt. De hond werd even verderop aan een lantaarnpaal vastgezet, in afwachting van zijn eigenaars die op het moment van het bijtincident niet thuis waren.

Dierenarts
Het biggetje, dat als huisdier wordt gehouden, werd direct naar de dierenarts in Alblasserdam gebracht. Op diverse plekken op zijn zij en rug had het dier flinke bijtwonden. De eigenaar van de big heeft medicijnen meegekregen voor zijn 'Bifi'.

Onderzoek politie
De politie heeft aan het begin van de middag met de eigenaars van de hond gesproken. Geadviseerd werd om de komende tijd beter op de honden te letten. Ook volgt er nog een nader onderzoek door de dierenpolitie en wordt de gemeente Alblasserdam bij de zaak betrokken. In het politiesysteem staat een hele lijst aan overlastmeldingen over de honden. Volgens buurtbewoners is er al bijna twee jaar overlast. Er zou ook al eens een kat zijn doodgebeten. De politie gaat dat verder uitzoeken.

Maatregelen
Zodra duidelijk is welke meldingen en incidenten er eerder zijn geweest, zal bekeken worden welke maatregelen er nodig zijn om blafoverlast en bijtincidenten te voorkomen.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 18 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden