Afbeelding

Speelgoed & Spraakmakers in Alblasserdam blijkt een succes

Algemeen 349 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Deze zomer is Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) van start gegaan met het concept 'Speelgoed & Spraakmakers'. Door met de bakfiets op pad te gaan naar pleintjes en veldjes in het dorp wil de stichting in contact te komen met bewoners van Alblasserdam.

"Het idee is simpel", aldus Leroy Benschop, Sociaal Makelaar bij de SWA. "We hebben de bakfiets gevuld met wat ouderwets speelgoed dat goed buiten gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan zaklopen, blikgooien, een pittenzak, ballen en pionnen. De kinderen vinden het gezellig om daarmee buiten te spelen." De afgelopen weken is gebleken dat er aan belangstelling inderdaad geen gebrek is. Zelfs regen weerhield de kinderen er niet van om mee te doen met de spelletjes. Uiteraard zet de SWA ook in op contact met de ouders. Marion en Kayleigh, dorpsmakelaars bij de SWA, vertellen daarover: "In de bakfiets nemen we thermoskannen met koffie en thee mee, zodat het ook voor de ouders gezellig is om te blijven hangen. Terwijl de kinderen lekker bezig zijn, voeren wij gesprekken met hen. Wij zijn namelijk altijd benieuwd wat er speelt en hoe wij daar, indien nodig, op in kunnen haken."

Speelgoed & Spraakmakers vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Op 17 juli is het in de Brederostraat, op 7 augustus op het Rondje bij de Wervel en op 21 augustus in het speeltuintje van de Tuigerstraat. Deelnemen is gratis en voor iedereen uit Alblasserdam.  Kijk op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl voor meer informatie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden