• De overhandiging van de cheque van FN Steel aan Helpende Handen.
• De overhandiging van de cheque van FN Steel aan Helpende Handen. Foto: Alex de Jong

Mooi gebaar van de OR van FN Steel

Algemeen 397 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Ondernemingsraad (OR) van FN Steel b.v. uit Alblasserdam heeft op dinsdagmorgen 9 juli een mooi gebaar mogen maken.

Namens de Ondernemingsraad hebben Coen van Dalen en Wilbert Dam een cheque overhandigd aan stichting Helpende Handen uit Alblasserdam. Deze stichting biedt mensen een helpende hand bij allerlei uiteenlopende zaken.

"Wij hebben de cheque overhandigd aan Femke Spruit", vertellen Coen van Dalen en Wilbert Dam.  De stichting werkt met studenten, die dan stagelopen bij de stichting. Er blijkt na het zien van de cijfers dat er binnen Alblasserdam ook nog veel hulp nodig is.

Het doel van de stichting is volgens Femke de cliënten blijven stimuleren in zelfredzaamheid en de studenten helpen een goede professional te worden.

"Aandacht geven aan de cliënten is heel belangrijk, evenals het ontlasten van de mantelzorgers", aldus Femke. "Stagiaires beginnen vaak heel sceptisch, maar komen later vaak met mooie verhalen terug. Het gebeurt zelfs wel dat zij vrijwilliger worden!"

Helpende Handen wil binnen afzienbare tijd een nieuwe keuken plaatsen bij cliënten en daar zijn misschien wat aanpassingen voor nodig. Deze zouden makkelijk door de handige mensen gedaan kunnen worden. Dus als iemand de stichting wil helpen of vragen heeft, stuur even mail of neem contact op met coördinator Sandra de Bruijn via 06-83617899 of  s.debruijn@stichtinghelpendehanden.nl. Voor meer informatie: www.stichtinghelpendehanden.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 23 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden