Muziek bij de jongste groep van de brusjesmiddag
Muziek bij de jongste groep van de brusjesmiddag Foto: Esther Vliegenthart

Bijzondere activiteit bij brusjesmiddag in Alblasserdam

Algemeen 261 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In aanloop naar de week van de jonge mantelzorger werden de brusjes, boertjes en zusjes van zorgintensieve kinderen in Alblasserdam getrakteerd op een swingende muziekworkshop van KunstKanjers.

Woensdagmiddag was het de beurt aan de jonge kinderen (7-10 jaar oud). Zij leerden hoe ze hun lijf als percussie instrument konden gebruiken. Ze leerden tegelijk zingen én drummen op hun lijf. Daar was een hoop concentratie voor nodig! Irene Versluis heeft de kinderen in korte tijd zowel een hoop plezier bezorgd, als leuke muziek aangeleerd. Zingend en dansend gingen de kinderen weer naar huis, nadat ze een mooi optreden voor hun ouders hadden gegeven.

Op vrijdagavond kwamen de pubers bij elkaar in Landvast voor hun brusjesavond. Irene Versluis had nu versterking meegenomen in de vorm van Stephan Weeda. Samen leerden ze de kinderen twee basisakkoorden op de gitaar en daarna gingen ze in groepjes aan de slag om hun eigen lied te schrijven. Met een geweldig leuk resultaat, namelijk drie eigen songs.

De Brusjesmiddag vindt maandelijks plaats in Landvast en is bedoeld voor jonge kinderen die thuis bijvoorbeeld een broer of zus met autisme, adhd of syndroom van down hebben. Bij de Brusjesmiddag worden ze een middag of avond in het zonnetje gezet, kunnen ze met elkaar praten en herkenning vinden. Plezier staat voorop. Ook volgende maand komen docenten vanuit KunstKanjers bij de Brusjesmiddag langs om zo in een kunstzinnige vorm bij te dragen aan een heerlijke middag of avond voor deze kinderen.

Voor meer informatie of aanmelding: brusjesmiddag@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 19 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden