• Timon Voogt heerste op de 1000 meter.
• Timon Voogt heerste op de 1000 meter.

Eerste plaats Timon Voogt op de 1000 meter

Sport 559 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam heeft zaterdag goed gepresteerd tijdens de derde wedstrijd van de zomercompetitie in Gorinchem. Timon Voogt werd zelfs eerste op de 1000 meter.

De weersomstandigheden waren gunstig vandaar dat er weer een aantal persoonlijke records sneuvelden. Timon Voogt en Alexa Kruizinga werden zelfs, naar aanleiding van eerdere prestaties eerder dit seizoen, uitgenodigd voor de Vijf Regio Wedstrijd op 30 juni. 

De pupillen C jongens en meisjes moesten beiden een meerkamp afwerken met de onderdelen 40 meter sprint, balwerpen, verspringen en afsluitend een 600 meter. Robin Nijman en Nathan Preesman behaalden een prima plek tussen de 24 jongens die meededen. Bij de meisjes behaalde Alexa Kruizinga een 6e plaats op de meerkamp en een mooie 3e plaats op de 600 meter in een tijd van 2.33,76. Isis Snel veroverde de 11e plaats op zowel de meerkamp als de 600 meter.

Bij de jongens pupillen B wisten Pelle Kuijpers, Stan van Reenen en Bas Mafait goed te presteren op de onderdelen 40 meter, balwerpen, hoogspringen en 1000 meter.

Timon Voogt wist op zijn favoriete nummer de 1000 meter wederom een verdiende eerste plaats te behalen in een mooie tijd van 3.33,75. Hij domineerde van meet af aan de race en was vastbesloten deze niet meer uit handen te geven.

Ook bij de A2 pupillen waar Niels Mafait, Thijs Lagendijk en Mattias Barendrecht acte de presence gaven, werd flink gestreden. Deze drie jongens met als laatste loper Timon Voogt liepen op het onderdeel estafette naar een prachtige derde plaats.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden