Afbeelding

Nieuwe aanpak op peuterspeelgroep De Schalm

Algemeen 135 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na de zomervakantie biedt christelijk kindcentrum De Schalm van PIT kinderopvang & onderwijs gekoppelde ochtenden op de peuterspeelgroep aan.

Op deze manier kunnen de pedagogisch medewerkers optimaal aansluiten op de ontwikkelbehoeften van iedere peuter.

PIT kinderopvang & onderwijs staat voor het ontwikkelrecht van kinderen van nul tot dertien jaar. "Met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen in een doorlopende ontwikkellijn willen we ieder kind, dus ook iedere peuter, de beste ontwikkelkansen bieden. Op onze peuterspeelgroep kijken we wat nodig is om de talenten van de peuters al spelend te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter ontwikkelen als ze een veilige omgeving met een vaste groep kinderen hebben en zich kunnen hechten aan de pedagogisch medewerkers die zoveel mogelijk de vertrouwde gezichten op de groep zijn. Daarom hebben we gekozen voor gekoppelde ochtenden. Hierbij komen de peuters minimaal twee en maximaal vier keer per week naar onze peuterspeelgroep," aldus Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs.

Op de kindcentra van PIT beleven de peuters, vaak ook samen met de kleuters, de leukste avonturen. Samen huisjes bouwen, koekjes bakken, buitenspelen, liedjes zingen, naar verhalen luisteren, op ontdekkingstocht gaan, eten en vooral plezier maken. De pedagogisch medewerkers kennen het niveau, de leerstijl en de behoeften van iedere peuter en sluiten daar planmatig op aan. Ze dagen de kinderen uit tot het opdoen van nieuwe ervaringen en het verleggen van hun grenzen en lokken reacties uit die goed zijn voor hun taalontwikkeling. Ook sociaal-communicatieve vaardigheden, zoals opkomen voor jezelf, aardig doen en samen spelen, komen daarbij aan bod. Zo zetten de peuters spelenderwijs en soepel de stap naar het basisonderwijs.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 18 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 23 uur geleden
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden