Afbeelding

Kinderen fietsen voor ALS en sponsoren Hugo Bakker

Algemeen 134 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Onder het motto 'Samen trappen we ALS de wereld uit' beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars, samen met patiënten de Mont Ventoux.

Hugo Bakker, de vader van één van de leerlingen van groep 8a, van De Schakel uit Nieuw-Lekkerland, gaat op 29 mei met de racefiets de bekende en beruchte Mont Ventoux beklimmen.

De kinderen van groep 8a wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan en hebben zich, op woensdag 15 mei ingezet om een mooi bedrag bij elkaar te fietsen. Dit bedrag, 950 euro is overgedragen aan Hugo en hiermee maken de kinderen het motto van Hugo 'Your sweat means more than your money' meer dan waard, want ook het zweet van deze kinderen is geld waard.

Er werd door de kinderen in een uur tijd een behoorlijk aantal kilometers bij elkaar gefietst. En om een indruk te krijgen, hoe het is om de strijd tegen ALS te overwinnen, werden er een aantal extra opdrachten voor de kinderen opgezet. Hierbij moest er een leerling door een aantal andere leerlingen gedragen worden, over ruim 100 meter afstand. Dan pas merk je, hoe het is om iemand, die 'hulpbehoevend' is, bij het einddoel te brengen.

Het doel van Hugo Bakker is, om de 'kale top', zoals de top van de Mont Ventoux bekend staat, te overwinnen. Dat wordt klimmen en afdalen.

Hugo heeft van heel dichtbij de ziekte ALS meegemaakt; heeft hierdoor twee dierbaren verloren en dat heeft hem ertoe bewogen, om zich in te zetten in de strijd tegen ALS.

Hugo hoopt, dat mensen zich bewust worden, dat er geld nodig is, omdat er tot op heden nog geen 'hoop op een toekomst' is voor de ongeveer 1500 patiënten hier in Nederland. De gemiddelde levensverwachting ligt tussen de 3 en de 5 jaar, na de eerste symptomen van deze ernstige aandoening van het zenuwstelsel.

Hugo Bakker sponsoren kan via: www.tourduals.nl/actie/hugo-bakker

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden