Kinderdijk stelt kampioenschap ONDO nog even uit

Sport 271 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag met 22-21 gewonnen van koploper ONDO, die daardoor het kampioenschap moet uitstellen.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Kinderdijk 1 op de derde plek. Hetzelfde aantal punten als RWA, maar zij hadden een beter doelsaldo.

Een groot aantal toeschouwers genoot van het heerlijke zonnetje en zag dat Menno Bot het eerste punt scoorde vanaf afstand na 2 minuten spelen, twee minuten later gevolgd door een doorloopbal van Max Donkervoort. 2-0. Het scoreverloop ging mooi gelijk op. Halverwege de eerste helft was de stand 5-5.

Beide teams werkten hard om de punten binnen te halen. Zowel de dames als de heren van Kinderdijk wisten de korf te vinden, wat resulteerde in een ruststand van 12-9.

ONDO moest dus in de tweede helft flink hun best gaan doen om er met de winst en het kampioenschap vandoor te gaan. Blijkbaar was dit in de rust tegen de spelers gezegd want na 15 seconden spelen in de tweede helft lag de eerste bal al in het mandje en 2 minuten later volgde de aansluitingstreffer: 12-11.

Maar Kinderdijk liet het er niet bij zitten en door middel van de vrijgespeelde Martijn kwam Kinderdijk weer op een voorsprong van 2 punten. 13-11. Ook halverwege de tweede helft was het behoorlijk spannend en waren de teams flink aan elkaar gewaagd. Gelijke stand 16-16.

Marjolein Verkerk had het in de laatste 10 minuten goed te pakken en scoorde er vier, waaronder ook de laatste belangrijke goal met een prachtige doorloop waarmee ze de eindstand in het voordeel van Kinderdijk bracht. 22-21. De twee punten bleven op sportpark Molenzicht en hierdoor staan ze nu op de tweede plaats, vijf punten achter ONDO.

Scores deze keer: Marjolein Verkerk 6x, Max Donkervoort 5x, Menno Bot en Martijn Kreuk 3x, Laura Verveer en Lotte van de Lustgraaf 2x, Bram Rouppé 1x.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 mei tegen Juliana in Oud Gastel. Deze wedstrijd start om 15:30. Ook het 2e team speelt daar en start om 14:00 uur.