Afbeelding

Truckerstocht door de Alblasserwaard

Algemeen 821 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Op zaterdag 18 mei staat de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht: een jaarlijks terugkerend indrukwekkend evenement dat als doel heeft circa 100 verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen.

Voor de organiserende Lions Club Alblasserwaard Souburgh een relatief klein gebaar, voor de Alblasserwaard een leuk evenement, maar voor de deelnemers een enorm groot plezier.

Dit jaar zullen ruim 85 historische en nieuwe trucks meerijden. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer door de prachtige Alblasserwaard.

Ook dit jaar is er met zorg een route uitgestippeld. De dag begint met een feestelijke ontvangst van de deelnemers waarna het startschot gegeven zal worden voor deze 17e editie van de Truckerstocht

De lange stoet van trucks vertrekt om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur).

Hier wordt gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgt de stoet haar weg via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgt de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers Bij Mourik Groot Ammers (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch wordt aangeboden.

Om 13.30 uur vertrekken de trucks richting het eindstation. Via de Lekdijk wordt er langs Groot-Ammers, Streefkerk (13.50 uur), Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish gereden. De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport.

Speciaal doel
Na afloop van de rit heeft de Lionsclub de gewoonte om ter plaatse een cheque uit te reiken aan een goed doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Stichting De Cirkel, en wel voor financiële ondersteuning van het door haar nieuw te bouwen hospice in Papendrecht. Dit hospice zal een regionale functie krijgen en dus voor alle inwoners in de Alblasserwaard van waarde kunnen zijn. Deze keuze past derhalve heel goed binnen de doelstellingen van de Lionsclub.  

Voor meer informatie: www.hospicedecirkel.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 20 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden