Afbeelding
Foto: Bert Bons

OP blijft aandringen op opening fietsenzaak in Coornhertstraat

Algemeen 278 keer gelezen

PAPENDRECHT • Waar de gemeente Papendrecht, met instemming van bijna alle fracties in de gemeenteraad, de 'Zaak Korteland' voor gesloten beschouwt, blijft de fractie van OP (Onafhankelijk Papendrecht) strijden voor openstelling van fietsenzaak Korteland aan de Coornhertstraat in Papendrecht.

Fractievoorzitter Ruud Lammers van OP heeft een brief aan het gemeentebestuur geschreven waarin hij opnieuw vraagt om toestemming voor de fietsenzaak om net buiten het centrum zijn winkeldeuren te openen. Volgens het gemeentebestuur mag dat niet omdat het bestemmingsplan dit niet toestaat. Een verandering van het bestemmingsplan is niet toegestaan, daar zou de provincie een stokje voor steken. Een fietsenzaak hoort op een winkelcentrum, aldus het gemeentebestuur van Papendrecht, daarin gesteund door een ruime meerderheid van de raad.

Ruud Lammers van OP heeft echter contact gehad met brancheorganisatie Bovag en die maakt gehakt van het standpunt van de gemeente Papendrecht. Branche Manager Aad Verkade van Bovag meldt dat er overal in het land en dus ook in de provincie Zuid-Holland wordt meegewerkt in zeer vergelijkbare situaties. Hij noemt Vlaardingen, Maassluis en Hendrik Ido Ambacht als voorbeelden.

Ruud Korteland (van de fietsenzaak waar het om gaat) eist in een rechtszaak om openstelling van het pand aan de Coornhertstraat voor de verkoop van fietsen. Omdat een uitspraak vertraging opgelopen heeft, heeft Korteland besloten om tijdelijk extra winkelruimte te huren in winkelcentrum Westpolder, waar de fietsenzaak al zat, en de nieuwe ruimte aan de Coornhertstraat tijdelijk te sluiten. "We hebben verkoopruimte nodig", redeneert Ruud Korteland. Hij hoopt echter nog steeds snel volledig open te kunnen gaan in de Coornhertstraat.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden