• Elly Verloop.
• Elly Verloop. Foto: Janny den Besten

Elly's Art: 'Fijn om mensen blij te maken met mijn kaarten'

Algemeen 1.042 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Sinds drie jaar houdt Elly Verloop zich volop bezig met haar hobby handletteren. Zij staat op markten en geeft workshops aan kinderen en volwassenen.

Al negentien jaar werkt Elly (41) op een administratiekantoor als financieel administrateur wat totaal verschilt met haar hobby. Van jongs af aan was zij creatief bezig met haken, breien, kaarten maken. Totdat zij drie jaar geleden op Instagram het handletteren ontdekte wat haar bijzonder inspireerde. Toen alle drie haar kinderen naar school gingen, hield ze zich er steeds actiever mee bezig. Twee jaar geleden stond ze voor het eerst op de lentemarkt van de Rehobothkerk waar ze kaarten en nog wat zelfgemaakte dingetjes verkocht met opbrengst voor de kerk. Ondanks dat er veel belangstelling was, had Elly een flinke voorraad over. Die mocht in een hoekje van boekwinkel De Parel staan waar het ook weer verkocht kon worden voor de goede doelen van de boekwinkel.

"Handletteren is niet zomaar iets dat je even gauw kunt doen," vertelt Elly. "Je moet letten op een mooie compositie van de tekst waarbij de belangrijkste woorden er uit springen. Bij een opdracht voor bijvoorbeeld een lied met drie coupletten en een refrein moet ik heel goed nadenken in welke vorm ik dat ga schrijven. Vaak krijg ik opeens inspiratie. Daarna begint het uitmeten en tekenen. De geodriehoek heeft hier een compleet nieuw leven gekregen! Alle teksten op kaarten en paperbags zijn handwerk. Niets gebeurt op de computer. Bij een fout moet ik alles opnieuw doen. Is het resultaat naar mijn zin, dan scan ik het en kan het geprint worden. Soms kleur ik ook wat in met ecoline. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld. Soms ziet iemand een tekst en vertelt me later dat hij/zij direct herkende dat het van mijn hand was."

Elly geeft workshops bij mensen thuis of op verenigingen, of op kinderfeestjes. Ook staat ze soms op een markt. Haar geboortekaartjes, trouwkaarten, liturgieën, enzovoorts, zijn professioneel en uniek. "Het bedenken en schetsen geeft veel voldoening en het is fijn om iemand anders er blij mee te maken. Als je met een Bijbelse tekst of lied bezig bent, is het fijn dat het soms in je eigen hart en hoofd gaat zitten." Zelfs vanaf Elly's voordeur kunnen bezoekers meegenieten van haar hobby door de handgeletterde tekst: "Lente is in de lucht."

Voor meer informatie: ellys.art@hotmail.com of Facebookpagina: Elly's Art.

Janny den Besten

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 2 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden