Afbeelding

Bekeuringen voor te snel rijden in de polder

112 339 keer gelezen

REGIO • De politie heeft op maandag 8 april op verschillende plaatsen in de polder controles gehouden op snelheid en andere overtredingen.

Er werden 33 bestuurders bekeurd voor snelheden van 21 km per uur en hoger te hard. De waarnemers waren tevreden want er zat deze keer 'slechts' één 30-plus overtreding bij.

Minder tevreden waren de waarnemers bij de rijdende wegwerkzaamheden op de Middenpolderweg te Streefkerk. Hier was de maximum snelheid 50 kilometer per uur. Tijdens deze werkzaamheden werden  8 bestuurders bekeurd.

De hoogst gemeten snelheden waren op de Melkweg in Langerak en de Peppelweg in Groot-Ammers, waar zestig gereden mag worden. Hier werden snelheden gemeten van respectievelijk 89 en 81 km per uur.

Op de Middenpolderweg in Streefkerk werd 111 kilometer per uur gemeten waar 80 gereden mag worden en 78 kilometer per uur waar door wegwerkzaamheden 50 gereden moet worden.

Verder waren er metingen gedaan op de N214 bij Molenaarsgraaf (103 kilometer per uur waar 80 gereden moet worden), de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland (108 km per uur waar ook 80 gereden maximaal gereden mag worden) en de de N482 bij Wijngaarden (100 km per uur waar ook 80 maximaal gereden mag worden).

De gemiddelde snelheid op de Middenpolderweg lijkt, door het ingestelde inhaalverbod, omlaag te gaan. Er werden echter vier bestuurders bekeurd voor het negeren van dit inhaalverbod.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden