Klipperstars U20 stelt teleur tegen Apollo Amsterdam

Sportt 288 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Klipperstars U20 heeft zaterdag 23 maart teleurgesteld in de belangrijke wedstrijd tegen Apollo. Het werd een 79-65 nederlaag voor de Lekkerlandse basketballers.

Winst zou de belangrijke vierde plek zeker stellen, waardoor nacompetitie gespeeld mocht worden.

De wedstrijd begon enigszins storend. Het thuisspelende team kreeg het niet voor elkaar om de schotklokken goed te laten functioneren en zo werd er met een stand van 8-10 en nog 5 minuten op de klok verhuisd naar een ander veld. Het was lastig om na zo'n stop van 20 minuten de draad weer goed op te pakken en dat was te zien bij beide teams. De wedstrijd ging gelijk op en met een stand van 34-33 in het voordeel van Apollo werd er gerust.

Dit vasthouden en vooral de tegenstander in de omschakeling blijven aanvallen, dat moest er gebeuren voor een goed resultaat in de tweede helft. Aan het begin van het derde kwart had Klipperstars echter een totale black out. Keer op keer werd juist Klipperstars er in de omschakeling uitgelopen en de aanvallen waren te traag en onzorgvuldig. De Lekkerlanders kwamen de eerste 7 minuten niet tot scoren en Apollo walste er op dat moment overheen. Bij 18 punten op rij voor de Amsterdammers was er dan eindelijk pas weer een score voor Klipperstars. Voor het begin van het vierde kwart herstelde Klipperstars zich nog enigszins en werd het kwart afgesloten met 58-45.

Met de start van het vierde kwart leek Klipperstars zich enigszins te herpakken en sloop langzaam aan dichterbij. De verdediging stond veel beter dan aan het begin van het derde kwart en mede hierdoor werd er aan de andere kant makkelijker gescoord. Halverwege het vierde kwart stond het 66-59 en was winst dus nog steeds mogelijk. Echter op dat moment kreeg de nummer 7 van Apollo het nog op zijn heupen en scoorde nog 3 driepunters. Dat was voor de U20 formatie te veel gevraagd en er werd helaas verloren met 79-65.

De nederlaag van 14 punten zorgde voor de nodige consequenties. Al was er met minder dan 12 punten verloren had Klipperstars aan een overwinning volgende week bij het laatst geplaatste Crackerjacks al genoeg voor plek 4. Nu zal Klipperstars zijn laatste twee wedstrijden beide moeten winnen om hoger te eindigen dan Apollo in verband met het onderling resultaat. Een zware maar geen onmogelijke taak.