Afbeelding

Wasko start Buitenschoolse Opvang in SBO De Kameleon

Algemeen 143 keer gelezen

PAPENDRECHT • Wasko Kinderopvang wil als maatschappelijke kinderopvang-organisatie kinderopvang aanbieden aan alle kinderen. Daarom opende zij op 4 maart haar deuren van Buitenschoolse Opvang (BSO) De Kameleon in SBO De Kameleon in Papendrecht. Het openingsfeest is op vrijdag 5 april van 16.00 tot 18.00 uur bij de Kameleon aan de Noordersingel 1.

"De Kameleon is een school voor Speciaal Basisonderwijs, bestemd voor leerlingen die vanwege hun leer-, sociaal-emotionele en/of ontwikkelingsproblematiek onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijsaanbod binnen het regulier basisonderwijs", vertelt Netty Gruiters, directeur SBO De Kameleon.

"Het is al jaren een wens om een buitenschoolse opvang binnen de muren van de school te hebben voor onze leerlingen en door de steun van de gemeente is het nu gelukt. Daar zijn we ontzettend blij mee. We merken dat ouders en kinderen behoeften hebben aan kinderopvang die speciaal is toegerust op kinderen die meer begeleiding nodig hebben. Zo kunnen ouders zorg en arbeid beter combineren."

"Het grootste verschil met een reguliere BSO is de groepsgrootte. Een pedagogisch medewerker begeleidt vijf kinderen. Op een reguliere BSO is de verhouding één pedagogisch medewerker op tien of twaalf kinderen", aldus Mary Opperman, teamleider Wasko Kinderopvang.

"De kinderen zijn in een veilige en vertrouwde omgeving. We sluiten aan bij de cultuur en structuur van de school. Zo creëren we een situatie waarin kinderen met een specifieke begeleidingsbehoefte zich prettig voelen en optimaal kunnen ontwikkelen en genieten van buitenschoolse avonturen. Op de groep staan gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. Zij krijgen ondersteuning van een van Wasko's pedagogisch coaches. Zo kunnen we kinderen ruimte geven hun sociale emotionele vaardigheden en zelfredzaamheid te vergroten. We hebben een mooie ruimte in een rustig gedeelte in de school. Daarnaast hebben we de beschikking over een afgesloten buitenruimte voor beweging en sociaal spel."

SBO De Kameleon is een streekschool. Het werkgebied van De Kameleon is de West–Alblasserwaard. De meeste leerlingen wonen in Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, heeft een lift en een invalidentoilet.

Inschrijven voor de BSO kan vanaf heden via www.wasko.nl. Ouders kunnen in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden