Afbeelding
Foto: Politie

Politie zoekt getuigen van aanrijding op N3 bij Papendrecht

112 218 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie is op zoek naar mensen die meer weten van een aanrijding op de N3 bij Papendrecht, die op maandag 11 maart omstreeks 11.45 uur plaatsvond.

Het slachtoffer stond met autopech op de N3 op het viaduct in de richting van Dordrecht. Het voertuig was voor de verkeerslichten stilgevallen en daarom stonden de gevarenlichten van het voertuig aan.

In afwachting van de Wegenwacht werd zijn voertuig aan de achterzijde aangereden door een witte bestelbus. Het 37-jarige slachtoffer, die tijdens de aanrijding in zijn voertuig zat, is door het personeel van de ambulance met nekletsel voor controle naar het ziekenhuis in Dordrecht overgebracht.

De witte bestelbus is na de botsing doorgereden, terwijl de bestuurder van dit voertuig zich niet bekend gemaakt heeft of zich het lot van het slachtoffer heeft aangetrokken.

De politie wijst in dit geval op artikel 7 van de Wegenverkeerswet (WVW). Die verbiedt twee dingen: doorrijden na een aanrijding waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt, én iemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. "In beide gevallen is niet relevant of je wel of niet schuld hebt aan het ongeluk, of zelfs of je er fysiek bij betrokken bent: als je erbij bent betrokken, moet je blijven", aldus de politie. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanrijding. Wie iets (van de doorrijder) gezien heeft of de bestuurder was van het doorgereden voertuig, kan contact opnemen met Basisteam Drechtsteden Buiten. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2019073530.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden