Klipperstars U20 pakt belangrijke zege in strijd om plek 4

Sport 340 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers van Klipperstars U20 hebben zaterdag met 46-53 gewonnen van en bij New Stars uit Nieuwegein.

Al snel aan het begin van de wedstrijd leek het geen simpele klus te gaan worden voor de Lekkerlanders, die thuis met 1 punt verschil van New Stars verloren had. De ploeg had veel moeite met het opbouwen van de aanvallen en Klipperstars liet zich vooral meeslepen met het aanvalstempo van New Stars. Het ging dus beide kanten erg snel maar ook aan beide kanten onzorgvuldig. Het eerste kwart werd in een licht voordeel afgesloten: 13-14.

Het 2e kwart was vrijwel hetzelfde spelbeeld, met Klipperstars dat moeite had met het tempo van New Stars en daardoor niet goed in de eigen aanvallen kwam. New Stars wist langzaam maar zeker iets uit te lopen maar door een goede defense bleef de schade beperkt naar de rust toe. Ruststand: 28-25.

In de rust werd er met name gesproken over het tempo van de wedstrijd en dat Klipperstars dit tempo meer moest gaan bepalen. Er zou ook na de rust meer als team gespeeld moeten worden wilde Klipperstars de belangrijke 2 punten meenemen uit Nieuwegein.

Ondanks dat de scores uitbleven begon Klipperstars wel veel beter aan de 2e helft. Het vizier in de afronding stond alleen nog niet op scherp. Klipperstars bepaalde het wedstrijdtempo nu en het momentum kwam langzaam maar zeker steeds meer naar de Lekkerlanders toe. Tot aan het eind van het 3e kwart de wedstrijd even stil kwam te liggen vanwege een op het oog ernstige blessure bij een speler aan de kant van Klipperstars. Het was lastig voor Klipperstars om vervolgens weer de draad op te pakken.

Na een periode stand van 40-39 in het voordeel van New Stars pakte Klipperstars in het 4e kwart door. De spelers leken gebrand op revanche van de eerste wedstrijd en leken ook nieuwe energie te hebben gekregen van de blessure die plaatsvond aan het einde van het 3e kwart. Van 40-39 liep de stand in één keer naar 42-50. Dat bleek fataal voor New Stars.

Het werd zo een wedstrijd met twee gezichten, waar Klipperstars er uiteindelijk met de 46-53 overwinning vandoor ging. Klipperstars pakte dit keer juist door in het 4e kwart en liet zien te beschikken over een goede weerbaarheid. Belangrijk dat dit in deze fase van het seizoen naar voren komt. Een smetje op de wedstrijd was toch wel de vervelende blessure aan de kant van Klipperstars.

Volgende week treed Klipperstars aan tegen Gaasperdam Warriors. Klipperstars verdedigt dan weer de vierde plaats in de rangschikking.