Afbeelding
Foto: QBuzz

GroenLinks dringt aan op snel ingrijpen bij Qbuzz

Algemeen 256 keer gelezen

REGIO • GroenLinks vraagt de provincie Zuid-Holland om in te grijpen bij QBuzz voor het uit de hand loopt.

Sinds QBuzz in 9 december het openbaar vervoer overnam in Drechtsteden, Gorinchem en Molenlanden gaat er van alles mis. Bussen zijn vertraagd of rijden niet, buschauffeurs krijgen geen goede route-instructies, rolstoelers kunnen moeilijker mee en passagiers klagen. De chauffeurs trekken zich dat volgens GroenLinks aan, waardoor de stress en het ziekteverzuim oplopen. "Daardoor komen er chauffeurs tekort en vallen er nog meer bussen uit. Wat weer leidt tot meer werkdruk en een slechtere werksfeer."

GroenLinks-lijsttrekker Berend Potjer: "Wij begrijpen dat er in de eerste weken opstartproblemen zijn, maar dit dreigt nu uit de hand te lopen. Er dreigt een neerwaartse spiraal te ontstaan en als je daarin terecht komt wordt het steeds moeilijker en duurder om daaruit te komen. Wij roepen dan ook het provinciebestuur op snel met QBuzz het lek te dichten, zodat onze passagiers en chauffeurs aan boord blijven en kwaliteit weer voorop komt te staan"

GroenLinks wil zelf volgende week met Nick Ryan Bootsman naar het hoofdkwartier van QBuzz in Amersfoort afreizen om specifiek met de directie te overleggen over het naleven van het verdrag van de rechten van mensen met een beperking.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden