• De bibliotheek van Alblasserdam.
• De bibliotheek van Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Belastingaangifte doen in de bibliotheek

Algemeen 234 keer gelezen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • In de bibliotheken van Papendrecht en Alblasserdam kan men terecht voor het doen van de belastingaangifte.

Deze aanbieding is speciaal voor mensen die thuis geen computer hebben.

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in de bibliotheek van Alblasserdam. In deze vestiging is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Aanmelden kan bij de balie.

Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Alblasserdam is dat Stichting Welzijn Alblasserdam. Op maandag 4 en 18, dinsdag 5 en 19 en donderdag 7 en 21 maart kunnen inwoners van Alblasserdam, met name met lagere inkomens, op afspraak langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Voor meer informatie en het maken van een afspraak: 078-2021220 of n.nederveenk@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Ook in Papendrecht is er een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar en het printen van Belastingdienst-documenten is ook hier voor iedereen gratis.

Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de bibliotheek in Papendrecht samen met Atro Belasting Advies Papendrecht en Sterk Papendrecht. Atro is van dinsdag 26 februari tot en met eind april op dinsdag van 10.00 tot 13.00 aanwezig in de bibliotheek. Inwoners van Papendrecht, met name lagere inkomens, kunnen langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 078-6155724 voor meer informatie. Bij Sterk Papendrecht zitten belastingvrijwilligers klaar om iedereen te helpen met alles wat met belastingen te maken heeft. Dit gebeurt het hele jaar door. Bel 078-6154741 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden