Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Opnieuw Techniekroute in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 135 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op woensdag 20 februari is er voor de vierde keer een Techniekroute in Nieuw-Lekkerland.

Tijdens de route brengen leerlingen van groep 8 een bezoek aan lokale technische bedrijven. De wethouders Slob en Lanser verzorgen de opening in Het Carillon, waarna ze met de leerlingen verschillende bedrijven bezoeken. De komende maanden volgen er nog Techniekroutes bij de Melkweg Bleskensgraaf, Industriepark Gelkenes en in Hoornaar. Voor Hoornaar zoekt de gemeente nog bedrijven die mee willen werken.

De Techniekroute heeft goed voet aan de grond gekregen in de Alblasserwaard. Deze is ooit gestart in Alblasserdam en inmiddels ook uitgebreid naar Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de route brengen leerlingen van groep 8 in groepjes een bezoek aan twee lokale technische bedrijven. De leerlingen krijgen iets over het bedrijf te horen, te zien maar vooral ook zelf te doen. Wethouder economie en arbeidsmarkt Teunis Jacob Slob "De Techniekroute in Molenlanden is ooit gestart in Nieuw-Lekkerland en staat daar stevig. Prachtig om te zien dat bedrijven jaar na jaar meedoen en tijd vrijmaken om deze leerlingen een uniek kijkje achter de schermen te geven."

In totaal 140 leerlingen van groep 8 gaan op bezoek bij elf lokale bedrijven. Doel van de Techniekroute is kinderen kennis laten maken met techniek om ze zo enthousiast te maken voor een technisch beroep. Ook wordt op deze manier de bekendheid van lokale bedrijven vergroot. De meeste bedrijven van vorig jaar doen weer mee. Bij elkaar is er weer een mooi aanbod van verschillende ondernemers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden