• Een aanval van Klipperstars in de maak.

Klipperstars U20 verliest spannende wedstrijd na verlenging

Sportt 245 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Klipperstars U20 heeft zaterdag 9 februari na een zeer spannende wedstrijd nipt verloren van nummer 1 Almonte uit Eindhoven.

Uiteraard was er vooraf getraind en met name aandacht besteed aan de sterke mensen onder de basket van Almonte. In het eerste kwart kreeg Klipperstars het echter niet voor elkaar om deze jongens af te stoppen. De aanvallen van de Eindhovenaren liepen soepel en Klipperstars was simpelweg te traag in de rotatie om dit bij te benen. Na het eerste kwart stond er een 13-26 tussenstand op het bord en zo leek het dus een moeilijke middag te worden in sporthal De Klipper.

In het tweede kwart was het spelbeeld echter totaal anders. Klipperstars besloot op een andere manier te gaan verdedigen en Almonte wist zich hiermee geen raad. Echte schade konden de Lekkerlanders niet aanrichten, omdat het enorm veel moeite had met de hoge druk in de defensie die Almonte gaf. Zo was de ruststand 21-31, maar was het momentum wel gekanteld in het voordeel van de Lekkerlanders.

In de rust werden de puntjes op de i gezet voor de verdediging en in de aanval moesten er met name snellere keuzes gemaakt worden.

Dichterbij kruipen
Aan het begin van het 3e kwart wist Almonte zich opnieuw geen raad met de manier van verdedigen van Klipperstars en langzaam maar zeker kroop het Lekkerlandse team dichterbij. In dit kwart speelde Klipperstars aanvallend het beste basketbal van de wedstrijd en verdedigend stond het nog steeds als een huis. Almonte wist nog wel een aantal keer te scoren maar de ongelofelijke energie van de Lekkerlanders bracht veel op. Door een fantastische driepunter ging Klipperstars zelfs met een voorsprong de 4e periode in: 45-43.

De laatste periode was weer meer het spelbeeld vanuit het 2e kwart. Beide teams hadden moeite met scoren en zo bleef het tot aan het einde van de wedstrijd spannend. Bij een gelijke stand van 54-54 leek Klipperstars met een snelle score de wedstrijd te gaan beslissen. In de volgende 2 aanvallen van Almonte werd er een fout gemaakt en scoorde Almonte 1 van de 2 vrije worpen. Met een gelijke stand van 56-56 en nog 18 seconden op de klok had Klipperstars de kans om de wedstrijd te beslissen. Het publiek ging er nog eens achterstaan en iedereen voelde dat hier misschien wel een stunt in de maak was. Uit een rommelige aanval kwam een goede schotkans, maar helaas ging deze net mis en moest er een verlenging aan te pas komen om deze wedstrijd te beslissen.

Stuivertje wisselen
In de verlening bleef het stuivertje wisselen en was het afwachten wie de eerste klap ging uitdelen. Dat was in dit geval Almonte wat een voorsprong pakte. Met nog een aantal seconden te spelen was de stand 63-65 en moest Klipperstars de klok stoppen door fouten te maken. Almonte wist 1 van de 2 vrije worpen te scoren en Klipperstars moest dus een driepunter scoren om te winnen. Dit lukte echter niet en zo kon Almonte de wedstrijd via de vrije worplijn beslissen met 63-68.

Een razend spannende wedstrijd waarin vooral het publiek de grote winnaar was. Het U20 team van Klipperstars kon trots zijn, maar uiteraard overheerste de teleurstelling.

Topscorers: Gerrit-Jan den Ouden (15 punten), Timon Huisman (12 punten), Aron Verhaar (12 punten)

Het U20 team heeft nu een aantal weken rust waarin het zich kan voorbereiden op een drieluik aan belangrijke wedstrijden. Op 9 maart beginnen de Lekkerlanders uit tegen New Stars, waarvan thuis nipt werd verloren.