Eenvoudige overwinning CKC Kinderdijk

Sport 241 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben in het afgelopen weekend een eenvoudige zege geboekt op Weidevogels, de nummer laatst van de competitie.

Ook deze keer was de tribune weer afgeladen waardoor er veel mensen moesten staan om deze pot te bekijken.

Max Donkervoort startte de wedstrijd en de eerste paar minuten waren duidelijk voor Kinderdijk.

Door het snelle spel dat ze speelden en een aantal goede onderscheppingen stond het na 7 minuten al 5-0.

Goede rebounds
Mede door de goede rebounds aan de kant van Kinderdijk en omdat Weidevogels geen antwoord had op de aanvallen was 10 minuten voor rust al te zien dat de winst dichtbij was. Kinderdijk ging met ruime voorsprong de rust in. 13-4.

In de tweede helt opende Laura Verveer binnen een minuut de score waardoor alle basisspelers minimaal 1 keer hadden gescoord.

Ook in de tweede helft vielen de ballen makkelijk in de korf. Door de vele afstandsschoten was 14 minuten voor tijd de stand 21-7. De laatste 10 minuten mochten ook 3 spelers van de A1 laten zien wat ze konden waarbij Quinty van Geemert binnen een minuut een strafworp meekreeg en Samantha Schuit via een doorloopbal ook nog een punt scoorde.

Max Donkervoort sloot deze reeks van scores af door middel van de 4e strafworp te benutten. Ook Weidevogels scoorden nog 1x en hierdoor was de eindstand 24-11.

Scores deze keer:
Max Donkervoort 7x, Simone Hoek en Bram Rouppé 4x, Lotte van de Lustgraaf, Menno Bot en Laura Verveer 2x, Martijn Kreuk, Lisanne de Jonge en Samantha Schuit 1x.

Zaterdag 16 februari is de volgende wedstrijd. Er wordt gespeeld in sporthal de Ridderhal tegen DVS '69, in Hendrik Ido Ambacht en de wedstrijd start om 18:30 uur.