Afbeelding

Dames Smash pakken belangrijke punten in Papendrecht

Sport 205 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dames 1 van volleybalvereniging Smash '66 hebben zaterdag 9 februari de uitwedstrijd tegen Flits uit Papendrecht met 4-0 gewonnen.

De dames uit Alblasserdam hadden even moeten wachten op een wedstrijd, vorige week werd de thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven niet gespeeld vanwege code geel door de verwachte sneeuwval. Die wedstrijd zal nog een keer over gespeeld moeten worden de komende maand.

Aan het begin van de wedstrijd tegen Flits waren de teams gelijkwaardig. Dit resulteerde in lange rally's waarbij er door beide teams veel ballen verdedigd werden. Door een goede serviceserie van Flits bereikten zij als eerst de 20 punten. Na een mooi aanvallend punt van Eva Wessels kon Smash het initiatief overnemen en langszij komen. Flits maakte vervolgens een aantal fouten en mede hierdoor won Smash de eerste set.

De tweede set was Smash de bovenliggende partij en konden de Alblasserdamse dames al snel een voorsprong pakken. Aan het begin werden er lange en intensieve rally's gespeeld, maar halverwege de set zakte Flits weg en kon Smash de set eenvoudig binnenhalen met 25-17.

In set 3 kreeg Flits het weer beter op orde en werd er door beide teams voor ieder punt gevochten. Else Mieke Korporaal maakte in deze fase nog een aantal mooie blokkerende acties en zo won Smash ook de derde set met 25-22. In het laatste bedrijf was het verzet van Flits gebroken en konden de dames uit Alblasserdam de zege gemakkelijk veilig stellen, deze set eindigde in 25-14. Zo wonnen de Alblasserdamse dames de wedstrijd met 4-0 en doordat de nummer 2 van de poule hun wedstrijd verloor afgelopen weekend, heeft Smash nog altijd kans op promotie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden