• Wethouder Peter Heijkoop met enkele deelnemers en betrokkenen.
• Wethouder Peter Heijkoop met enkele deelnemers en betrokkenen.

Nieuw perspectief voor jonge bijstandsvrouwen uit Drechtsteden

Algemeen 249 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Wethouder Peter Heijkoop heeft donderdagochtend 31 januari het startsein gegeven voor het project 'jonge vrouwen in beweging', een intensief programma waarmee dertien jonge vrouwen die al langere tijd in de bijstand zitten, leren om weer mee te kunnen doen in de samenleving. De aftrap vond plaats bij Zorggroep Crabbehof in Dordrecht.

Heijkoop vindt het belangrijk dat kwetsbare groepen in de bijstand extra hulp krijgen om mee te kunnen doen: "Deze groep vrouwen heeft te kampen met lastige zaken zoals problematische schulden, psychische of relationele problemen en heeft weinig kans op werk. Met een intensieve aanpak en het bieden van bijvoorbeeld kinderopvang kunnen zij leren hun leven weer op de rails te krijgen. En dat blijkt te werken: vorig jaar hebben vijftien deelnemers een baan gevonden en startten er twee met een opleiding."

Persoonlijk plan
Activering, ontwikkeling en empowerment staan centraal in het programma. Met iedere deelneemster wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld en uitgevoerd. De Sociale Dienst Drechtsteden en Stichting Werkshop organiseren bijeenkomsten die bestaan uit sport, persoonlijke coaching en diverse workshops zoals sollicitatievaardigheden en bedrijfsbezoeken. Hier maken de vrouwen kennis met verschillende beroepen en krijgen ze de kans zich te presenteren bij werkgevers. Het is de bedoeling dat de deelnemers binnen zes maanden uitzicht hebben op betaald werk of beginnen met een opleiding.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden