• Jilena Baggerman tijdens een van haar uitvoeringen op het NK 2019.
• Jilena Baggerman tijdens een van haar uitvoeringen op het NK 2019. Foto: Aangeleverd

Jilena Baggerman uit Alblasserdam behaalt zeven titels op NK Twirlen

Sport 873 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De zestienjarige Jilena Baggerman uit Alblasserdam heeft vorig weekend met veel succes meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen Twirling, die in Almere gehouden werden.

Het hele jaar door waren er kwalificatiewedstrijden geweest en honderden twirlers wisten zich te kwalificeren. In de lange aanloop wisten haar coaches Simone Soussani en Caroline Meijvogel van Inspiration uit Voorhout Jilena scherp te krijgen en te houden.

Subliem
De eerste dag van het NK verliep subliem voor Jilena. Met solo 1 baton zette zij een super routine neer waarbij alleen haar laatste oefening viel. Eén drop in een spannende ronde. Zij liet zien dat ze de tweede plaats van de voorrondes wilde omzetten in een eerste plaats. En dat lukte.

Met haar duopartner Nina Copier werd het ook spannend. Omdat ze bij de voorrondes op één stonden hadden ze kans om zaterdag al kampioen te worden.  Ze streden voor wat ze waard waren en kwamen wederom als eerste op de ranking.

Andere weg
Met dancetwirl is Jilena dit jaar een andere weg ingeslagen. Waar ze de afgelopen jaren meer gefocust was op de klassieke moderne dans,  wilde ze dit jaar iets fellers. Met haar routine op de muziek van Snowwhite and the Huntsman liet zij zien ook deze stijl in haar vingers te hebben. Met veel kracht,  power,  gratie en technieken nam zij de jury mee in haar verhaal.

Zaterdag was het tevens de beurt aan het junioren dansteam en senioren twirlteam van Inspiration waar jilena ook aan mee doet. Beide teams zetten een solide en technisch krachtige show neer, die beiden beloond werden met goud.

Beloning
Op de finaledag presteerde Jilena nogmaals heel erg goed. Uren van hard werken werden beloond.  Alle solo routines van zondag verliepen weer fantastisch en ze wist de jury te overtuigen dat ze dit weekend de beste junior was. Nederlands kampioen bij 1 baton, bij 2 baton, bij dancetwirl en duo.

Tevens werd het senioren twirlteam kampioen.

Alles bij elkaar was dit NK voor Jilena een groot succes. Met maar liefst zeven NK titels (wat niemand anders evenaarde) en daarmee ook zeven EK tickets kon haar weekend niet meer stuk. Deelname aan de EK is geheel voor eigen kosten dus Jilena is op zoek naar sponsors die haar willen helpen haar EK droom waar te maken. Wie haar wil sponsoren of meer informatie wil, kan een berichtje sturen naar haar moeder via anitabaggerman66@gmail.com. Op de Facebookpagina 'Jilena goes international' staat tevens meer informatie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 23 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden