Afbeelding

Veel records tijdens tweede ronde zwemcompetitie De Geul

Sport 264 keer gelezen

PAPENDRECHT • In Sportcentrum Papendrecht hebben de zwemmers van De Geul uit Papendrecht zaterdag afgelopen zaterdag veel persoonlijke records gezwommen tijdens de tweede ronde gezwommen van de Nationale Zwemcompetitie.

De Geul komt uit in de nationale C-klasse en handhaving in deze klasse is het doel voor dit seizoen. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Lois van Valen, die op de 200 rug in de categorie meisjes jeugd maar liefst 41 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De wedstrijd begon met een 4x100 vrij estafette voor jongens junioren 4 en Brandon Groeneveld, Dylan Groeneveld, Tjomme de Tender en Aaike de Tender zetten meteen de toon door het goud te pakken. De 4x100 wissel estafette bij meisjes junioren 3 werd door Donna Verhoef, Daphne van Tilburg, Laura 't Lam en Lois van Valen afgesloten met een derde plaats.

De jongste zwemmers mochten het water in voor 50 school en 25 vrij. Rens van der Es wist op beide afstanden het zilver te veroveren. Op de 50 school ging het brons naar Tygo van Berkel, Milan Heuvelman werd op deze afstand vierde.

Stefanie van der Weert, Lars de Jong en Sanne Everhard zwommen deze afstand voor het eerst. Op de 25 vrij tikte Marie Elise Verschoor bij de meisjes als 3e aan in een mooi PR en bij de jongens ging het brons in zijn 1e wedstrijd naar Giovanni Zamani Rad. Verder werden er nog mooie PR's gezwommen door Bjurn Nijhof, Amy Ouwens, Bas van Helden en Roos Kleijn.

In de categorie jongens minioren 6 zwom Lucas Kuipers voor het eerst 100 rug, op de 50 school verbeterde hij zijn beste tijd. PR's waren er voor Paul Ruitenberg en Thijn Versloot op de 100 rug, Jesper van Tilburg pakte het brons op deze afstand. Op de 50 school zwom Thijn weer een PR, Paul tikte hier als vierde aan.

Daphne van Tilburg veroverde bij meisjes junioren 3 het brons op zowel de 200 wissel als de 100 vrij. Sophie Spuijbroek en Naomi Hardam zwommen voor het eerste de 200 wissel en voor Joyce Hoornweg was het de eerste keer 100 vrij. Salomé van Loo en Evi Kleijn zwommen PR's.

Tjomme de Tender was goed op dreef in de categorie jongens junioren 2, hij pakte het goud op de 100 vrij en de 200 wissel, beide keren in een PR. Dylan Groeneveld volgde goed met zilver op de 200 wissel en brons op de 100 vrij. Bij de meisjes zwom Lois van Valen op beide nummers een PR. Laura 't Lam werd op de 200 rug 3e en pakte op de 100 vlinder het zilver, het brons ging naar Nicole van Os. Dana Kleijn greep op de 200 rug net naast het brons en werd vierde.

Sam IJzerman was in de categorie meisjes senioren goed voor twee maal goud, zowel op de 200 vrij als op de 100 school tikte ze als eerste aan en liet ook nog een PR noteren op de 100 school. Debra de Lange voegde daar twee maal brons aan toe en zij verbeterde zich op de 200 vrij. Bij de jongens verbeterde Erik Verhagen op de 100 school zowel zijn 50 als zijn 100 metertijd en ook op de 200 vrij zette hij een PR op de klokken. Brandon Groeneveld liet een PR noteren op de 100 school en werd 4e op de 200 vrij, Aaike de Tender verbeterde zijn beste tijd op de 200 vrij.

Bij de dames veroverde Esmée Roodenburg het zilver op de 100 vlinder en de 200 vrij, de overige wedstrijdpunten kwamen op naam van Kirana Hoogenbosch en Zoë van Gool. Bij de heren sloot Ben Muller de 200 vrij winnend af, op de 100 vlinder werd hij vierde. De 50 school leverde Ivan van Omme een zilveren medaille op. Max Muller noteerde een vierde plaats op de 100 vlinder en een vijfde plaats op zowel de 50 school als de 200 vrij.

De afsluitende estafettes verliepen voor de Geul ook goed. Max Muller, Ivan van Omme, Ben Muller en Yaro Roodenburg zwommen naar zilver op de 4x100 wissel heren. Debra de Lange, Faustine Mussig, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman herhaalden dit op de 4x50 vrij meisjes senioren. Het tweede Geulteam met Lois van Valen, Daphne van Tilburg, Dana Kleijn en Laura 't Lam werd vijfde.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden