Afbeelding
Foto: Politie

Bromfietser (17) zonder rijbewijs uit Papendrecht twee keer in twee dagen gepakt

112 261 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • De politie heeft zondag een zeventienjarige jongen uit Papendrecht opgepakt omdat hij tweemaal in twee dagen tijd betrapt werd op het rijden op een bromfiets zonder rijbewijs.

Op zondag 6 januari om 16:30 uur ging de politie na een melding naar het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Er zou daar worden gecrost op het industrieterrein.

De politie trof daar een groep jeugd aan, waarmee het gesprek werd aangaan. Ze kregen een waarschuwing dat zij niet meer mochten crossen en dat er bij een volgende melding direct geverbaliseerd zou worden. Uiteraard werd de jeugd gecontroleerd en bleek alles in orde te zijn.

Na de gemaakte afspraak vertrokken de agenten, maar iets later hoorden ze tijdens hun surveillance dat er geluiden vanaf het Nieuwland Parc kwamen, waaruit leek dat er toch weer werd gecrost. Zij zijn ter plaatse gegaan en troffen daar dezelfde groep jeugd aan.

Na controle bleek dat er nu een zeventienjarige jongen uit Papendrecht aan het crossen was op een bromfiets. Na controle bleek deze jongen niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Na controle bleek dat deze verdachte de dag ervoor, op zaterdag 5 januari, ook al was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Hierop is in overleg met de hulp Officier van Justitie besloten om de bromfiets in beslag te nemen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden