• Plastic, blik en pak scheiden.
• Plastic, blik en pak scheiden. Foto: Marc Dorleijn

SGP raadpleegt inwoners over grondstoffenscheiding

Algemeen 159 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De SGP-fractie is benieuwd naar de ervaringen van inwoners als het gaat om het scheiden van grondstoffen.

De SGP constateert dat het scheiden van grondstoffen steeds beter lukt in Alblasserdam. Ook zijn er mooie resultaten geboekt in het afgelopen jaar. Zo dalen het aantal kilo's restafval, GFT, oud papier en karton nog steeds.

Anderzijds zitten er nog steeds te veel 'stoorstoffen' in de containers waar de desbetreffende materialen niet in horen; bijvoorbeeld glas en textiel in het restafval. Met de huidige resultaten is de gewenste doelstelling van 100 kg restafval per inwoner in 2020 nog ver weg.

De SGP is benieuwd naar ervaringen van inwoners en wat hen kan helpen om te komen tot een nog betere grondstoffenscheiding. Op https://www.alblasserdam.sgp.nl/grondstoffenscheiden kan men ervaringen, tips en opmerkingen achterlaten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden