Afbeelding

CKC Kinderdijk zet ongeslagen reeks door

Sport 212 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk zet de ongeslagen reeks in de zaal door. Na de thuiswinst op DVS'69 wist Kinderdijk zaterdag ook de laatste zaalwedstrijd voor de kerst binnen te slepen door met 18-28 WION te verslaan. Kinderdijk is nu met 8 punten uit 4 wedstrijden koploper.

Afgelopen zaterdag speelde Kinderdijk de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie in Rotterdam tegen WION. Kinderdijk ging van start met dezelfde opstelling als voorgaande wedstrijden. Na een snelle 2-0 achterstand herpakte Kinderdijk zich en nam het 8-tal van trainer Ronald Berrevoets de leiding. Kinderdijk slaagde er echter maar niet in het gat groter dan 2 doelpunten te maken, waardoor WION de aansluiting op Kinderdijk bleef vinden. Door slordig verdedigen van Kinderdijk kon WION steeds het gat van 2 doelpunten dichten. Na een matige eerste helft van Kinderdijk, gingen spelers met een ruststand van 12-13 aan de thee.

Tweede helft
In de tweede helft tapte Kinderdijk uit een ander vaatje. Binnen drie minuten werd er 3 keer namens Kinderdijk gescoord. Aanvallend werden er goede kansen gecreëerd en Menno Bot & Max Donkervoort namen de ploeg op sleeptouw door hun scherpe afronding. Ook werd er verdedigend meer druk gegeven, beter voorverdedigd en werden er meer duels gewonnen. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en gunde trainer Ronald Berrevoets speelminuten aan Koen Golverdingen, Anouk den Braanker en Marjolein Verkerk.

Kinderdijk speelde deze wedstrijd vooral tegen zichzelf en heeft het zichzelf de eerste helft onnodig moeilijk gemaakt. Na de thee stond er een geconcentreerder en gretiger Kinderdijk waar WION geen antwoord op wist.

In verband met de feestdagen zijn er de komende twee weken geen competitiewedstrijden. Na de feestdagen zal op zaterdag 12 januari om 18:20 in sporthal Molenzicht de eerstvolgende wedstrijd tegen ODO gespeeld worden.

Scores:
Max Donkervoort 7x, Menno Bot 6x, Bram Rouppé 4x, Martijn Kreuk & Simone Hoek 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Laura Verveer, Lisanne de Jonge & Koen Golverdingen 1x.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden