Afbeelding

Turnsters Marith en Nina winnen Districtskampioenschappen

Sport 183 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Marith van Gelder en Marleen Ulrich hebben afgelopen zaterdag gewonnen tijdens de Districtswedstrijden in Hellevoetsluis.

De meisjes in de leeftijd 10 jaar (pupil 2) beten het spits af. De vijf KDO-turnsters begonnen op vloer, waar vrij lage scores gehaald werden. De jury was streng, maar wel consequent, bleek later. Op balk, het laatste toestel, wist Nina van Genderen veruit de hoogste dagscore te halen. Ze had haar zenuwen goed in bedwang en turnde haar hele programma zonder val. Ook op de andere toestellen sprong en brug turnde zij een prima oefening.

Aimy Verheij turnde een vlotte brugoefening en haalde daarmee de hoogste score in haar categorie. Zij belandde met een minimaal verschil net naast het podium op de 4e plaats. Nina van Genderen werd districtskampioene in haar categorie met ruim 50 punten. Daarmee zijn deze turnsters door naar de volgende ronde van dit kampioenschap, net als Gwen Slagboom, categorie jeugd 1. Zij turnde een stabiele wedstrijd, waarin zij net als Aimy net naast het brons greep en vierde werd.

Marith van Gelder en Marleen Ulrich, 2 turnsters van KDO in de Junior klasse, hadden zich goed voorbereid en waren erg gefocust op het behalen van de doorstroming naar de volgende wedstrijd. Sprong en brug verliepen voorspoedig, maar balk is meestal het toestel waarbij je de zenuwen het lastigst in bedwang kunt houden. Met een mooie flikflak van Marleen en een strakke sprongenserie van Marith haalden beide dames een mooie score op dit toestel. Daarna lieten ze hun gevarieerde vloeroefeningen zien. Ook sprong en brug kwamen ze goed door. Toch was het spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk behaalde Marleen de derde plaats en Marith werd zelfs eerste en daarmee werd zij net als Nina districtskampioene in haar klasse.

De andere turnsters van KDO die zich nog niet geplaatst hebben, krijgen op 16 februari 2019 in Amsterdam nog een kans om zich te kwalificeren.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden