Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Gemeente Alblasserdam staat carbidschieten op één plaats toe

Algemeen 157 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de gemeente Alblasserdam mag tijdens de komende jaarwisseling carbid worden afgeschoten van 18.00 tot 02.00 uur.

Carbidschieten mag alleen nadat de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven en het moet plaatsvinden op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. De gemeente realiseert zich dat mensen daar hun honden uitlaten en vraagt hondenuitlaters begrip voor dit tijdelijke ongemak.

Voor de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid mag alleen iemand carbidschieten die ten minste zestien jaar oud is.  Tenminste één persoon van achttien jaar houdt toezicht op het carbidschieten. Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.

Het schieten mag alleen plaatsvinden in een richting die tegengesteld is aan de richting van de dichtstbijzijnde bebouwing en waar geen busdeksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Het gebruik van (voet)ballen of andere afsluitingen gebeurt zodanig, dat daardoor geen schade wordt veroorzaakt. 

De melding om carbid te schieten kan gedaan via evenementen@alblasserdam.nl.

Er zijn bij de gemeente geen aanvragen gedaan voor grootschalige activiteiten, ook zijn er geen aanvragen voor verlenging van de sluitingstijd gedaan door horecaondernemers. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden