Afbeelding
Foto: De Schakel

Weer overlast op basisschool in Nieuw-Lekkerland

112 335 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op het schoolplein van basisschool De Schakel in Nieuw-Lekkerland hebben jongeren in het afgelopen weekend voor veel overlast gezorgd.

"De jeugd heeft dit weekend weer genoten op het schoolplein." Deze schampere opmerking heeft de school geplaatst op haar twitteraccount. "Rum, wodka en bier gaat er goed in als je weet dat je voor controle niet bang hoeft te zijn. Voortaan graag flessen met statiegeld zodat we er nog wat aan hebben…"

Daarmee heeft de school opnieuw te kampen met overlast, want in het voorjaar was het ook al diverse malen raak. Er werden begin juni vernielingen aangericht. De schade bedroeg ruim 850 euro. De daders van het vandalisme werden uiteindelijk opgepakt door de politie en zouden de schade terug betalen. Volgens de school is dat echter nog nooit gebeurd.

Voor wat betreft een oplossing voor de aanhoudende overlast kijkt de politie vooral naar de politie. "Met weinig tot geen controle en geen sancties is dit een uitnodiging voor daders om terug te komen", twitterde de school enkele weken terug.

Politiewoordvoerder Wim Erkelens meldt dat de wijkagenten weten van de overlast, maar helaas weinig rechtstreekse meldingen krijgen. "Als er klachten zijn, is het belangrijk om te bellen. Dat kan via 112 als het bedreigend is en anders via 0900-8844. Beide nummers worden 24 uur per dag opgenomen", aldus Erkelens. "Twitterberichten komen helaas niet aan in de meldkamer."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden