PKC wint doelpuntrijke wedstrijd van DVO: 32-38

Sport 215 keer gelezen

BENNEKOM/PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft afgelopen zaterdag in Bennekom de uitwedstrijd tegen DVO met 32-38 gewonnen.

De zeventig doelpunten betekende een evenaring van het record van de hoogste score in de Korfbal League.

De Papendrechtse korfballers leken een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan toen het na een paar minuten spelen al 1-6 stond. Nadat het 2-10 werd kwam DVO iets terug (7-14), maar PKC kon de marge groot houden. Dankzij enkele geslaagde doelpunten voor de thuisclub werd er met 14-21 gerust in Bennekom.

In de tweede helft knokte DVO zich terug in de wedstrijd, terwijl voor PKC de doelpuntenmachine iets haperde. Kleiner dan vier doelpunten werd het gat tussen DVO en PKC overigens niet.

"DVO pakte met goede verdedigende druk veel ballen weg", blikte Laurens Leeuwenhoek na afloop terug op de wedstrijd. Hij werd met acht treffers topscorer van de wedstrijd. Richard Kunst scoorde zeven keer en Olav van Wijngaarden vijfmaal.

Komende week speelt PKC voor het eerst sinds jaren weer de Drechtstedenderby tegen Deetos. De promovendus uit Dordrecht oogst waardering met goed verzorgd korfbal, maar trekt in veel duels nog aan het langste eind. PKC daarentegen is te vinden in het linker rijtje en moet in staat geacht worden om de kruisfinale te bereiken.